Previous Next
Kristálygyógyászat A kristálygyógyászat a kristály...
Tradicionális Reiki A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege,...
Tantra Jóga A Tantra jóga a szexuális út, rítusok...
EMSZIL   Az Elengedés – Megbocsátás –...
Meditáció A meditáció alapfogalmai Mielőtt...
Regresszió Regresszió (Speciális spirituális...
HIPNÓZIS A hipnózis szó görög eredetű, a...
DNS 12 rétege Hamarosan...
Dietetika   Egészségügyi szolgáltató egyedi...

Tantra Jóga bemutatása

A Tantra jóga nem vallási gyakorlat. Hatása az ember életének minden szintjére kiterjed: erősíti a testet, lecsendesíti az indulatokat, gyorsítja a gondolkodás folyamatát,

Kategória: Tantra Jóga bemutatása
Találat: 8777
Nyomtatás

A tantrikus hagyomány szimbólumait minden ősi kultúra őrizte - Mu, Atlantisz, a kőkorszaki barlangrajzok, a sumér faragványok, az ősi Egyiptom szent könyvei, a héber és ógörög misztikus iratok, az Indián kultúra. Még az Alkímia is tantrikus alapelveket tartalmaz. Tehát a Tantra a világ minden részére kiterjedő spirituális gyakorlat, a civilizációkat összekötő közös láncszem volt. Az indiai hinduk által kidolgozott rendszer egyensúlyi állapotot eredményez, amely a spirituális tudáshoz nyitja meg az utat. Az ősi tantrikus tudomány egy teljesen megváltozott tudatállapotot hoz.

Bővebben: Tantra Jóga
 
Kategória: Tantra Jóga bemutatása
Találat: 8266
Nyomtatás

Az embernek 7 (egyes elméletek szerint 12) fő csakrája van. Mi az utóbbi rendszert tanítjuk. 

A fő csakrák on kívül még 21 mellékcsakra létezik, amik közvetlenül csatlakoznak egy-egy szerv energetikai rendszeréhez. Minden lényeges szervünknek tehát van egy mellékcsakrája. 

Ezeken kívül léteznek még kis- és sejtcsakrák is, az előbbi minden olyan szervhez ill. szervrészhez tartozik, amely önálló funkciót végez. Az utóbbi minden sejthez kötődik, amely az irányító szellemi maghoz csatlakozik.

A csakrák

Modern korunk némely gyógyítói is alkalmazzák azokat a gyógyító erőket, amelyek szerintük a kristályok belsejébe vannak zárva. Abból a feltevésből indulnak ki, hogy a kristályok színei megfelelnek a test fő energiapontjainak - a csakráknak. A csakrák színeit rendszerint egyéni színviláguk szerint határozzák meg.

Bővebben: Csakra
 
Kategória: Tantra Jóga bemutatása
Találat: 4937
Nyomtatás

A csakrák energiaközpontok. Anatómiailag ugyan kimutathatatlanok, ám a régi indiaiak mégis úgy gondolták, hogy az életerő ezeken keresztül lép be és vezetődik a testben. Helyüket a testben hagyományosan egyes idegkötegek és belső szervek helyéhez kötik.

Bővebben: Csakrák indiai szemmel
 

Figyelemfelhívás

Az Alternatív természetes gyógymódok, kiegészítő terápiaként alkalmazhatók, nem helyettesítik a szakorvosok által alkalmazott, korszerű terápiás eljárásokat. A gyógyítás mindig több síkon történik, és az első lépcső vitathatatlanul a lélek szintje. Ma már elfogadott, hogy nem elég a fizikai test szintjén legyőzni a betegségeket, hiszen ez egyenlő a tüneti kezeléssel.

 

Kapcsolódó tartalom

Keresés

KAPCSOLAT

Kövess minket a Facebookon!

Legközelebbi tanfolyamok

Így találsz meg minket