Hellinger-féle családállítás

Minden ember számára a szülei, és a családja jelenti az élete szempontjából a legfontosabb köteléket. Mégis az a szó, hogy „családom” sokak számára jelent fájdalmat, haragot, hiányérzetet. Van, hogy egy sorsátvállalás áll az útjában annak, hogy valaki a család részének érezhesse magát.
A családállítás célja, hogy az egyén a sorsában felismerje a lehetőségeit, felszabadítsa magát és teljesebbé tegye az életét. Hellinger megfigyelései szerint a közös családi lélekcsoportokban törvények uralkodnak, melyek ha megsérülnek, képes generációkon keresztül hatni a család tagjaira. Hellinger meglátása szerint a családban, egy „tudattalan” csoport-lelkiismeret működik, Ha a tagok közül valakivel rossz történik, akkor másvalaki elkezd ugyanúgy élni, mintha a rossz dolog vele történt volna meg. Ebben a másvalakiben tehát olyan érzések, érzelmek keletkeznek, mintha őt érte volna az a sorscsapás, mert a tudatalatti hűtlennek érezné magát a családhoz, ha nem vállalná fel az adott nehéz sorsot.

Amíg a fenti rejtett, tudattalan átvállalás, fogadalom nem kerül napvilágra, és fel nem oldódik, mindaddig hordozzuk a sorsunkban. Ebben segíthet a Hellinger családállítás.
A családállítás egy sajátos “morfogenetikai energiamezőben” történik, egyéni vagy csoportos formában. Ez a mező hordozza, továbbítja az információkat, emlékezve a viselkedésmintákra négy-öt generáción keresztül.
Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékszik és megismételhet egy korábbi cselekvést, ezért fordulhat elő, hogy egy családban ugyanazok a sorsok ismétlődnek.
A családállítás rámutat ezekre az eseményekre és megeleveníti azokat a feloldatlan feszültségeket, melyek helyre tétele nélkül a család tagjai ezek kiegyenlítésére fognak törekedni, így nem élhetik a saját életüket.
Pl. Családon belüli nehézségek, párkapcsolati problémák, meddőség, sikertelenség érzése, önbizalomhiány, szeretet hiány, pénzügyi nehézségek, fizikai problémák, fájdalmak. stb.
Egyéni családállítás
Ára: 20.000 Ft. /1-1.5 óra/
Jelentkezés és időpont egyeztetés:
Dr. Varga-Sebők Anita