reiki

Ami Usui rendszert megkülönbözteti a mai energiarendszerektől, az a Beavatás finom behangolási folyamata. Egy „beavatási szertartás” keretein belül a Reiki-mester egy ősi tibeti módszer segítségével energiát ad át a „felfokozott”, befogadásra képes állapotban lévő tanítványnak.

Ez az energia olyan módon működik, hogy a tanítvány feje tetején létrehoz egy nyitott csatornát a beáramló kozmikus energia számára, amelyet a tanítvány azt követően reiki kezelésre használhat.

A Beavatás megnöveli a test rezgésszámát és elindít egy 21 napos tisz­tulási folyamatot, ami annak az eredménye, hogy a beavatott személy energiái gyorsabban kezdenek működni. Így megszűnnek az ener­giablokkok és a szervezet kidobja magából a méreganyagokat, „leveti” magáról a negatív működési mintákat és káros beidegződéseket.

Behangolás csak olyan Reiki-Mester-tanár által végezhető el. aki elsajátította dr. Usui módszerét, miután ezek nagyon precíz folyamatok.

Eredetileg két fő Reiki-iskola működött a világon:
– Reiki Szövetség (Reiki Alliance), vezetője Phyllis Lei Furomoto – ő Takata unokája
– Amerikai Nemzetközi Reiki Szervezet (American International Reiki Association = AIRA), vezetője dr. Barbara Weber Ray

 Mindkét vezetőt Takata asszony avatta Reiki mesterré és adta át „élő vonalon” a felhatalmazást a szervezet vezetésére.

 Mindkét iskolából kikerülő Reiki-Mesterek-tanárok tökéletesen képzettek arra, hogy behangolásokat végezhessenek.

 Mesterképzés: iskolarendszerben folyik, 2 éves a felkészítési idő. Szükséges hozzá a Gyógyító gyakorlat megszerzése vagy az önmegvalósító út lépcsőinek végigjárása.

E két elismert Reiki iskolán kívül a világon több energiarendszer dol­gozik a Reiki-szimbólumaival és mantráival, de nem tiszta formában. Ezek ugyanolyan jó gyógyító rendszerek, de nem az Usui Shiki Ryoho – Usui Természetes Gyógyítási rendszer – képviselői.

Hozzászólások