Események betöltése

« All Events

  • Ez az esemény elmúlt.

Stresszoldás, meditációs képzés

2020-02-02.11:00 - 17:00

A „befelé fordulás” elsajátítása.

Stressz – a fejlett civilizáció embereinek legfőbb vámszedője
Biztosan többször hallottad már, esetleg magad is rendszeresen mondogatod, hogy „nincs jó kedvem, mert ma ballábbal keltem fel”. De az egésznapi rosszkedvünk, ingerlékenységünk magyarázásához még számos érvvel szoktunk előállni:
• Folyton fájdalom áll a nyakamba és a hátamba.
• Egész éjjel forgolódtam, szinte alig aludtam valamit, teljes kimerültségben ébredtem.
• Annyira szétszórt vagyok!
• Legszívesebben fel sem kelnék egész nap, és hagynék mindent a fenébe!
Természetesen nem megoldás, ha sopánkodunk, mérgelődünk, elhalmozzuk magunkat negatív gondolatokkal és ráadásul még magunkba szívjuk a kívülről érkező kellemetlen, bosszantó im-pulzusokat is. Közben észre sem vesszük, hogy ezek csak folyamatosan rakódnak egymásra, mindenben csak a szálkát keressük és elveszünk a teendők rengetegében.
Ezek után kínzóan merül fel bennünk a kérdés: a holnap vajon jobb lesz? Erre azonban nem sok esély van, ha a holnapi aggodalmak már este kísérteni kezdenek, és másnap pedig kezdődik minden elölről… Az élet így nem más, mint kilátástalan, vánszorgó és fárasztó napok sorozata.

A tanfolyam során alulról építkezve először a tudatállapotok kerülnek bemutatásra, megismerve a pihenésre szolgáló módosult tudatállapotok biológiáját és jótékony hatásait. Majd a relaxáció tág halmazából haladunk egyre beljebb elménk elvárás nélküli koncentrációjáig, a meditációhoz. A különböző szintű relaxációs eljárások (egyszerűbb relaxáció, koncentráció, meditáció) bemutatásával és gyakorlásával egyfajta „étlapot” kínálunk mindenki számára, melyről ki-ki ízlés, de legfőképpen érzés szerint választhatja ki a leginkább hozzáillő technikát. Az utolsó napon egy speciális meditációs technikával, a mozgással kombinált, dinamikus meditációval lehet megismerkedni, mely az eddigiektől eltérő, de érdekes és izgalmas meditációs élményt nyújt majd. Hozzásegít berögzült szerepeink feloldásához, valódi személyiségünk megéléséhez, és folyamatosan arra tanít, hogy legmélyebb lényegünk alapját a jelen pillanatban gyökereztessük. Elsajátításával képessé válunk felismerni, hogy életünk saját döntéseink sorozatából bontakozik ki, és minden pillanatban felelősséggel és szabadon dönthetünk arról, ahogy élünk.

Hozzászólások

Részletek

Dátum:
2020-02-02
Időpont:
11:00 - 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

Kristályakadémia
Budapest
Budapest,
+ Google Térkép

Részletek

Dátum:
2020-02-02
Időpont:
11:00 - 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

Kristályakadémia
Budapest
Budapest,
+ Google Térkép