akvamarin

Csakra: torok csakra
Jegyek: Bika, Rák, Mérleg Halak, Skorpió Szűz, Vízöntő, Ikrek,
Kínai csillagjegyek: Kígyó, Ló, Kutya, Bárány, Disznó, Kakas, Nyúl , Tigris
Elem: levegő, víz
KRISTÁLYSZERKEZET: Hexagonális
MOHS-KEMÉNYSÉG: 7,8-8
FAJSÚLYA: 2,6

Sajátosságai:

Egyenetlen, kagylós törésű, rosszul hasadó kristály. Színe a világostó a a sötét kékeszöldig terjed. Képződése: Magmásan pegmatitokban és gránitokban, hidrotermálisan greizenekben, riolitok üregeiben, kvarctelérekben: metamorfózissal csillámpalákban.

Alkalmazása:

Tartsuk a kezünkben, vagy tegyük valamely testrészre!Az Akvamarin hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra, összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat, valamint a növekedést. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezel tisztító feladatokat ellátó szerveit; jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra. Egyaránt segítséget jelent a rövid- és a távollátásra, valalamint csillapítja az immunrendszer túlreagálasát.

Lelőhelyek:

Élénkkék kristályai ismertek több pegmatitban Minas Geraisból (Brazília) ahol a Marambaia- bányában egy 70 cm hosszú és 110kg-os kristályt találtak.

Újabban gyönyörű, fénylő 30 cm-nél hosszabb kristályokra leltek a Medina-bányában.

További lelőhelyei: Murzinka (Urál), Adun Kilon (Szibéria), Spitzkopje (Namíbia), Gilgit (pakisztán), stb…

Tulajdonságai:

Gyógyhatása:

Ez a kő csökkenti a dadogást és a súlyos idegbetegséget, s egyben se­gít megérteni, hogy mi húzódik meg a betegségek mögött. Stabilizálja Pszichológiailag: az akvamarin elsősorban az érzékeny emberek kristálya. Erejével felébreszti másokban a toleranciát. Legyőzi az előítéletet, támogatást nyújt bárkinek, akit nyomaszt a felelősség; viszont segit abban, hogy felelősséget vállaljunk önmagunkért. A személyiséget becsületessé, kitartóvá és dinamikussá teszi.
Szétzúzza a régi, önromboló programokat. Az akvamarin megnyugtatja az elmét. Megszűri az agyat elérő információkat. fejleszti a felfogóképességet, élesíti az elmét és eloszlatja a fejetlenséget.

Megvan az a képessége, hogy segíti lezárni a befejezetlen üzleti ügyeket. Bármiről legyen is szó, minden szinten megkönnyíti lezárást befejezést. A kommunikációt megnehezítő blokkokat old fejleszti az önkifejezést. Segítségünkre van a mögöttes érzelmi állapotok megértésében és az érzelmeink kifejezésében. Enyhíti a félelmeket, fokozza az érzékenységet.

Spirituálisan: az akvamarin élesebbé teszi a megérzést. Csodálatos kő a meditációhoz: magasabb rendű tudatállapotok és a spirituális tudat elérését teszi lehetővé, valamint emberbaráti szolgálatra bátorít. Védi az aurát és összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát, és magasabb rendű dimenziókból hoz üzenetet. Ugyan csak összehangolja a fizikai és a spirituális testet.