aventurin

Csakra: szív csakra
Jegyek: Vízöntő, Bika, Rák, Mérleg, Nyilas.
Kínai csillagjegyek: Kígyó, Patkány, Kakas, Tigris, Bárány.
Elem: Föld
KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális
MOHS-KEMÉNYSÉG: 7
FAJSÚLYA: 2,65

Sajátosságai:

Alkalmazása:

Viselhető ékszerként, használják elixirként (a bőrt lehet pl. borogatni az elixirrel). Marokkőként kézbe fogva, testrehelyezve sok pozitív hatása tapasztalható. A kristálytudat gyógyászat egyik széles körben használt kristálya.

Lelőhelyek:

Brazília, India, Erdély, Kína, Oroszország, Madagaszkár, Nepál, Spanyolország, Szibéria, Tanzánia, Urál.

Tulajdonságai:

A kalcedon család tagja, érdekességét a fémes csillogású csillámpikkelyeknek köszönheti. Alapszíne legtöbbször zöldes, de a csillámpikkelyek lehetnek fehérek, sárgák, zöldek, sőt kékes is attól függően, honnan származik a kő. A vörösesbarna Szibériából, a zöld Indiából, Nepálból ered, a kék pedig Brazíliából. Neve az Olasz a ventura – sors szerencse szóból származik. A XVII. században, a híres muránói üveggyárban, egyszer véletlenül rézreszelék került az üvegmasszába s amikor kihűlt egy csodálatosan csillogó üveget kaptak. Ez a csodálatosan csillogó üveg megtévesztésig hasonlított az aventurinhoz.

Gyógyhatása:

Az indiai neve margaz, a smaragd helyettesítőjeként ismerik. Elősegíti a kiegyensúlyozottság megteremtését, a pozitív gondolkodást, a nyugalmat, a szeretetet, és biztonságot hozó rezgéseket sugároz. Együttesen hat, a fizikai, az érzelmi, a szellemtestre.* Segítségével lehetőségünk van megérteni életünk összefüggéseit, hogy a betegség mindig csak lehetőség a hibáink kijavítására. Kiválóan véd a geopatikus stressz* ellen és szoros kapcsolatban van a levegő elem elementárjaival.*Ékszerként hordva elnyeli az elektromágneses szmogot* , oldja a feszültséget, megfordítja a negatív helyzeteket, és erősíti a döntéshozatalt.