citrin

Csakra: napfonat csakra
Jegyek: Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak
Kínai csillagjegyek: Kígyó, Ló, Majom, Kakas, Disznó, Bivaly
Elem: föld, levegő
KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális/ hexagonális
MOHS-KEMÉNYSÉG: 7
FAJSÚLYA: 2,65

Sajátosságai:

A kereskedelemben kapható citrinek legnagyobb része 450-600 C°-on hevített ametiszt vagy füstkvarc.Ezek a kristályok barnás vöröses árnyalatúak, míg a természetes citrin halvány (fakó) sárga. Színét nyomelemnyi vas beépülése okozza.

Alkalmazása:

Viselhetjük ékszerként, használhatjuk marokkőként vagy telepként kézbefogva (15-20 percig). Íróasztalunkra, hálószobánkba helyezhetjük, a rezgését hasznosíthatjuk ide vonatkozó tanfolyam elvégzése után saját magunk, és mások kezelésére. A Kristálytudat Gyógyászat egyik alap kristálya.

Lelőhelyek:

Brazília, Madagaszkár, Urál vidéke Franciaország, Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Délnyugat Afrika, Burma, Namíbia

Tulajdonságai:

A Nap erejét hordozza, a meleg, védettséget sugárzó ereje nemcsak a testünket de a lelkünket is felmelegíti. Fokozza a kreativitást, nyitottabbá, magabiztosabbá tesz., pozitív gondolkodásra ösztönöz. Semlegesíti a negatív energiákat, és az élet minden szintjén energiával tölt fel.

Világos sárga színe támogatja a tiszta gondolatokat, ösztönzi a kozmikus tudatot,* és megvilágítja a bölcsesség és a béke útját. A tüzesebb sötétebb színű citrin segít a félelmek legyőzésében, tisztítja, a napfonat- csakrát *, védelmezi az aurát. Aktiválja a koronacsakrát,* erősíti az intuíciókat,* jelző figyelmeztető rendszerként összeköttetésben áll az étertesttel,* és ha szükséges rögtön védelmet nyújt.
Összehangolja és egyensúlyba hozza a finomtesteket,* a magasabb és az alacsonyabb gondolkodási sík összekötő hídja. Vonza a sikert, a gazdagságot, a gyarapodást, és az élet pozitív területeit. Ösztökél, és segíti a földi terveink megvalósítását, megvilágítja létezésünk értelmét.

Különösen ajánlott különc, fantáziadús, művész, magabiztos embereknek, akik szeretik a kihívásokat.. Segít feldolgozni a megrázó élményeket, elűzi gondjainkat, a depressziót, lelkiválság esetén vigaszt nyújt, fénye megvilágosítja a gondolatainkat. Meditációnál mélyebb felismeréshez vezet, megvilágítja létezésünk értelmét, erősíti a Teremtőbe vetett hitünket.

Gyógyhatása

Fokozza a szervezet méregtelenítését, ennél fogva kedvezően befolyásolja a bőr anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, a nyirokrendszert, és a vegetatív idegrendszert*.

A borvörös madéracitrin csökkenti az alhasi fájdalmakat, jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire, egyensúlyban tartja a hormonális rendszert.

Különösen ajánlott a gyermekek ágybavizelése esetén, mert erősítőleg hat a gyenge hólyagra és vesékre.
Gyomorfekély, bél-és gyomordaganat korai stádiumában, gyomorhurut esetén topázzal együtt használva jobban fejti ki a hatását. Használják látásproblémák enyhítésére, akaratosság ellen, valamint a csecsemőmirigy és a pajzsmirigy kiegyensúlyozására. A regeneráció és a feltőltődés köve, azt vonzza be amire szükségünk van, de ez nem biztos, hogy ugyanaz, mint amire vágyunk. Önbizalmat, bátorságot ad, új életenergiát önt belénk, megszűnik az önsajnálat, a mimóza lélek*, elűzi a gondjainkat, a depressziót, és még az öngyilkos gondolatok is eltűnnek.