colesztin

Csakra: A torok csakra, harmadik szem
Jegyek: Vízöntő, Ikrek
Kínai csillagjegyek: Ló, Tigris
Elem: Víz
KRISTÁLYSZERKEZET: rombos
MOHS-KEMÉNYSÉG: 3-3,5
FAJSÚLYA: 3,9-4

Sajátosságai:

A cölesztin savakban nem, de vízben kissé oldódik. A cölesztin valóban erős. Egy tálban hematit kövek között nagyszerűen feltölthető. A csúcsok ennél fogva mindig felfelé és soha sem lefelé mutassanak, mert akkor a hematit kristályok feltöltődése fog megtörténni.

Alkalmazása:

Viselhetjük ékszerként, használhatjuk marokkőként vagy telepként kézbefogva (15-20 percig). Íróasztalunkra, hálószobánkba helyezhetjük, a rezgését hasznosíthatjuk ide vonatkozó tanfolyam elvégzése után saját magunk, és mások kezelésére.

Lelőhelyek:

Túlnyomórészt Tunéziában és Madagaszkáron, Olaszországban, Líbiában, Nagy-Britanniában, Németországban, Lengyelországban, lehet megtalálni.

Tulajdonságai:

Kristályrendszere rombos, hasadása kitűnő, törése egyenetlen. Az ókori Görögországban a tiszta cölesztin kristályt egy igen fontos kőként viselték és a „Cölesztis” nevet kapta, ami sokkal többet jelent, mint „égkék”. A rómaiak „auqa-aura”-ként, kék auraként emlegették.

1798-ban fedezték fel, viszonylag ritka, nagyon drága, éppen ezért nem egy ismert ásvány. A kék cölesztint már csaknem szinte teljesen kitermelték, és csak nyers kőként vagy kristályként kapható. A bengáliai papok lángfestésre használták a cölesztint, segítségével hozták létre a bíborvörös bengálitüzet, amelynek a varázslatos fénye félelemmel, vegyes tisztelettel, és rettegéssel töltötte el a hívőket. Szicíliában és a lengyelországi Tarnobrzegben igen szép kristályai fordulnak elő. Ipari szempontból értékes lelőhelyei Bristol környéke Nagy-Britanniában, Mokatam Egyiptomban, az Erie-tó vidékén az Amerikai Egyesült Államokban. A cölesztin keresett nyersanyag a vegy- és élelmiszeriparban, valamint orvosi és pirotechnikai célokra is használják. A cölesztin kristály nagyon erős kő és napon való feltöltése bármikor lehetséges, de csak másodlagos szerepet játszik, mivel életünkben szinte sohasem jut idő a kék cölesztin erejét teljesen igénybe venni.

Gyógyhatása:

A Nagy Tanító, képes egy pillanat alatt életre kelteni a tudatalattinkat A cölesztin rezgését főleg a torok- és a harmadik szem csakrában érzékeljük legerősebben, éppen ezért vigyázzunk a meditációknál, mert könnyen kilép a tudatunk. A cölesztin nagyon erős kő, amely mélyen, gyorsan lép a fizikai testbe, és fantasztikusan egyensúlyba hozza a szervezetünket. Az erőssége miatt soha ne alkalmazzuk más kristállyal együtt. Vezető erején keresztül a cölesztin összeköti bennünk a lelket, testet és a szellemet.

Átélhetjük a harmonikus összhangot, mely örömben és több megelégedettségben nyilvánul meg. A cölesztin nemcsak értékes ékszere lakásunknak, hanem az eddig nem ismert melegséget, szeretet és hűséget ajándékoz, valamint harmonikusabb kapcsolatot a családtagok között. Különösen fiatal lányoknál és asszonyoknál hasznos a cölesztin, mert enyhíti az idegrendszeri zavarokat és csökkenti lelkük félelmeit. Elűzi a félelmet, a depressziót és rossz hangulat, és helyettük harmóniára, boldogságra, bizalomra, és hűségre biztat. A cölesztin segít felismerni azokat a viselkedési mintáinkat, amelyek megzavarják a belső stabilitásunkat, erősíti a belső biztonságunkat, ami egy szilárd tartást ad számunkra. A cölesztin ellenőrzi az emberek szavahihetőségét, hitelességét és önállóságát. Megakadályoz mindent, ami elhamarkodott, befejezetlen, és észrevétlenül oldja fel a blokkokat a tudatalattiban. Megszabadít a görcsöktől, rugalmassággal ajándékoz meg, nehéz helyzetekben bátorságot és kitartást ad, hogy megbirkózzunk az „élettel”. A cölesztin operációk és más vágott sebek után egy ideális kristály, ami a sejteket csaknem hegmentessé növeszti össze. Pozitívan befolyásolja a menstruációs fájdalmakat, erőteljesen oldja a krónikus izomgörcsöket, és erőt ad. A torokra, a pajzsmirigyre, a mellkasra és a légzési nehézségekre igen kedvező hatással van. Támogatja az emésztést, méregteleníti a testet, enyhíti a fejfájást, segít merevség ellen, frissíti a szemeket, meggyorsítja a mandula- vagy strúmaműtét után elvesztett szövet helyreállítását.