Csakra: A talp mellék csakrái*
Jegyek: Bak
Kínai csillagjegyek: Bivaly
Elem: föld
KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális/ hexagonális
MOHS-KEMÉNYSÉG: 7
FAJSÚLYA: 2,65

Sajátosságai:

Az átlátszó hegyikristályt röntgen*- vagy radioaktív *sugárzásnak teszik ki, akkor sötétebb színűvé válik. Az így színezett füstkvarcok vásárlásától óvakodjunk.

Alkalmazása:

Bárhol, különösen a talpcsakránál.. A stressz feloldására vegyünk mindkét kezünkbe egy-egy követ, és lazítsunk néhány percig!
Viselhetjük ékszerként, használhatjuk marokkőként vagy telepként kézbefogva (15-20 percig). Íróasztalunkra, hálószobánkba helyezhetjük, a rezgését hasznosíthatjuk ide vonatkozó tanfolyam elvégzése után saját magunk, és mások kezelésére. A Kristálytudat Gyógyászat egyik alap kristálya.

Lelőhelyek:

Urál vidéke, Alpok, Brazilia, Usa, Madagaszkár, Németország, Olaszország

Tulajdonságai:

Elengedi a régi sérelmeket, a haragot, a bűntudatot, a félelmet. A meditáció alatt emeli az energetikai testek* rezgé­seit, felerősíti a médiumi.* képességeket, intenzívebbé teszi az álmokat, fénnyel és szeretettel hatol a sötétségbe. Szorosan kötődik a gyökércsakrához*, előmozdítja a környezet ökológiai védelmét. Semlegesíti a geopatikus földsugárzásokat,* elnyeli az elektromágneses szmogot,* a negatív érzelmeket finoman szétoszlatja, és ezáltal csökkenti a stesszt. Elősegíti a szervezet méregtelenítését.. Megtanít arra, miként váljunk meg a Föld illúzió világától, amelyek számunkra csak a tanulás eszközeként szolgálnak.

A füstkvarc csökkenti a félelmet, javítja a depressziós hangulatot, és az öngyilkossági hajlamot, lelki nyugalmat biztosít. Ez a kristály segít az álmaink megfejtésében, enyhíti a rémálmokat. Fokozza a koncentrációt, és áthidalja a kom­munikációs nehézségeket. Segíti az átmenetet a béta- és az alfa tudat­állapotok között, valamint a meditációhoz* megtisztítja, lecsendesíti az elmét.*

A füstkvarc radioaktív* sugarakat bocsát ki, ezért kitűnően lehet gyógyítani vele olyan betegségeket, amelyeknek kemoterápiára* vagy sugárkezelésre* van szükségük. A kiválasztásnál, inkább a természetes képződésű ásványokat, mint a mesterséges sugárzással kezelteket (ezek a kövek nagyon feketék és nem át­látszóak) részesítsük előnybe..

Gyógyhatása

Enyhíti a szervi betegség okozta fájdalmakat, oldja a lágyéki görcsöket, elősegíti az ásványi anyagok felszívódását.

Fokozza a koncentrációt, serkenti a hormontermelést.

Hatékonyan alkalmazható daganatos, cystás,* gyulladásos betegségek esetén.

Nyugtatja az idegeket, fokozza az terhelhetőségünket, élni akarásunkat, segíti a relaxációt.*