hegyi kristály


Csakra
: minden csakra, elsősorban korona csakra
Jegyek: mindegyik
Kínai csillagjegyek: mindegyik
Elem: föld
KRISTÁLYSZERKEZET: trigonális / hexagonálisMOHS-KEMÉNYSÉG: 7
FAJSÚLYA: 2,65

Sajátosságai:

Általános kristály, minden betegség kezelésénél használjuk.A kristályosodási fázisban, tejszerűen átlátszó,ezért tejkvacnak nevezzük.Fokozza a többi kristály hatását,.minden energiát mozgásba hoz.

Alkalmazása:

Viselhetjük ékszerként, használhatjuk marokkőként vagy telepként kézbefogva (15-20 percig). Íróasztalunkra, hálószobánkba helyezhetjük, a rezgését hasznosíthatjuk ide vonatkozó tanfolyam Kristálytudat Gyógyászat egyik alap kristálya. elvégzése után saját magunk, és mások kezelésére.

A KÜLÖNLEGES SZÍNEK ÉS KVARCTÍPUSOK

Az általános jellegzetességek mellett a következő színeknek és kvarc Kék kvarc típusoknak egyedi tulajdonságaik is vannak

Jellegzetességei:

Az ókori görögök azt gondolták a hegyikristályról, hogy olyan jég, amelyet lehetetlen felolvasztani.Így kapta a Krystallos nevet,és ebből származik a mai hegyikristály elnevezés.
A hibátlan példányok teljesen áttetszőek, vízszínűek.Az íriszkvarc, vagy szivárványos kvarc akkor keletkezik, amikor a finom repedései miatt fénytörés keletkezik.
A Fény kristálya, és a Világmindenség erejét szimbolizálja.

Lelőhelyek:

Brazillia, Alpok, Madakaszkár,USA, Japán, Urál vidéke, Svájc, Németország, Srí-Lanka, Olaszország, Franciaország

Tulajdonságai:

Egyes törzseknél az újszülött köldökzsinórját vágták át vele, s így teremtették meg a kapcsolatát, az újjászületett léleknek a Földdel. A Kirlian-kamera* is tanúsítja, bizonyítja, hogy a kezünkben tartott hegyikristály megkétszerezi az elektromágneses mezőnket*.

Általános kristálynak nevezzük, mert a vele való kezelés során a gyógyuláshoz segítő energia rezgésszintjén fejti ki hatását. Nélkülözhetetlen a spirituális fejlődéshez, tisztítja és erősíti az energetikai testeket, egy spirituális könyvtár.

A régi nagy birodalmak( Lemúria, Atlantisz.,*stb) természetes komputerként használták a hegyikristályt, mert tárolják és megőrzik az információt és arra várnak, hogy mikor adhatják át a tudásukat az utókor számára. A kristály belsejében kicsi kis magok helyezkednek el, olykor háromszög alakot felvéve védik és pecsételik le, az emberiség sprituális nagyugrását szolgáló tudást és bölcsességet.

Jelen korunkban csak azok képesek hozzá férni akik tiszták gondolataikban, szavaikban és cselekedeteikben.Gaia* hatalmát képviseli, mert egyenletesen pulzál a Föld belsejében lévő kristály szívvel, ahová a Földi feladat teljesítése során Mindenkinek el kellene jutnia az Elementális Énjével*. Segíti a belsőlátás kialakulását, segít emlékezni a múltra, s útmutató a spirituális fejlődés útján. Ez a kristály az Ember szimbóluma, a Lélek* tükre, amely a fejlődésünkért vívott harcunkat mutatja. Letisztázza a gondolatainkat, a hit erejével , az intuitív*átéléssel elvezett az igazi bölcsességhez.

Gyógyhatása:

Alkalmazták többek között, különböző gyulladásoknál, pajzsmirigy működési zavarainál, szív és gyomorpanaszoknál, bőr problémáknál, fül- és szembetegségeknél, emésztési zavaroknál, a gerincoszlop sérülései vagy gyulladásainál, idegkimerültség és különböző fájdalmaknál, lázcsillapításnál.

Serkenti és egyensúlyba hozza az immun-,és hormonális rendszer működését. Harmonizálja a két agyféltekét, tisztítja az aurát, növeli az ellenálló képességet, elősegíti a sebek gyógyulását, a csontok összeforrását.

További alkalmazási lehetőségek: egyensúly zavarok esetén, daganatoknál, epilepsziánál*, izületi gyulladásoknál, görcsös fájdalmaknál, alvászavarokkal küszködőknél. A harmónia megtestesülésének tartják, mert az embernek nemcsak erőt , hanem tiszta gondolatokat is ad. Ezért kiválóan alkalmas a családi béke és harmónia védelmére, és a szellemi munkát végzők számára..