holdkő

Csakra: szex csakra, torok csakra
Jegyek: Rák, Bak, Halak
Kínai csillagjegyek: Bárány, Bivaly, Nyúl
Elem: víz
KRISTÁLYSZERKEZET: monoklin
MOHS-KEMÉNYSÉG: 6-6,5
FAJSÚLYA: 2,56-2,59

Sajátosságai:

Lágy, harmonikus rezgésű kő

Alkalmazása:

A holdkövet a Nap fénye helyett a Holdéval töltsük fel.

Lelőhelyek:

Burma, Brazília, India, Madagaszkár, Srí Lanka, USA

Tulajdonságai:

A földpát csoportba tartozó kálium-alumínium-szilikát összetételű kő. Az Indiában a holdkő, szent drágakőként tisztelt, mellyel a templomokat díszítették, és szorosan kapcsolódik érzelmi életünkhöz. A tojás alakúra csiszolt holdkövet Síva jelképének tartják. Indiai neve azt jelenti, hogy a Hold fénye. Őseinknél csodatevőnek számított, mert úgy vélték, hogy színét aszerint változtatja, hogy a Hold milyen negyedben van.

Az indián kultúrákban a Nagy Istennő köveként tisztelik, még az Arabok családi békét és gyermekáldást várnak tőle. A bőséges terméshozam reményében az egyes népek, holdkövet akasztottak a gyümölcsfák ágaira.

A telihold idején, az erre érzékenyek tartsák maguktól távol, míg a menstruáció ideje alatt a nők, ne hordjanak ebből készült ékszereket. Erőteljes férfiak és nők számára egyaránt kiváló, mert lágyabbá, kedvesebbé, befogadóbbá válhatnak általa.

Csillapítja az érzelmi bizonytalanságot, fejleszti az érzelmi intelligenciát. Ráirányítja tudatunkat a szinkronicitásra, segítve ezzel, hogy minden helyzetben feltaláljuk magunkat. Segíti a hatodik érzék kialakulását, erősíti az intuíciókat. A holdkő oldja a félelmeket, harmóniát sugároz, nyugtatja a felhevült érzelmeinket. Megnyitja a tudatunkat, erőteljesebbé teszi az álmainkat, segít isteni önvalónk megtalálásában. Érzékennyé, érzőbbé tesz felszínre hozza az elnyomott érzelmeket. Egyensúlyba hozza az egyén férfi és női energiáit, így válik teljes emberré.

Gyógyhatása:

A tobozmiriggyel való kapcsolata révén kiegyensúlyozza a hormonrendszert, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését. Befolyásolja a menstruációs ciklust, kitűnő a menstruációt megelőző feszültségek enyhítésénél, a változókorú nők is bizalommal fordulhatnak hozzá. Fokozza a termékenységet, a szülés után fokozza a tej termelését. A mirigyrendszert összehangolja, mivel a nyirok és pajzsmirigy mellékcsakra legfontosabb köve.

A korona csakrán keresztül hat a tobozmirigyre, a harmadik szemen keresztül az agyalapi mirigyre a torok csakrán át a pajzsmirigyre, a szív csakrán át a csecsemőmirigyre, a napfonaton keresztül a hasnyálmirigyre. Javítja a nyirokkeringést, éppen ezért csökkenti a végtagok ödémáit. Hatással van a csontritkulásra, segít a bőr, haj, szemproblémáknál, emésztőrendszeri elváltozásoknál (főleg a hasnyálmirigy és máj betegségeinél).

Holdkórosság esetén is használhatjuk. Ha újhold vagy telihold alatt álmatlanok, izgatottak vagyunk, és gyakori vizelési ingerünk van, akkor tegyünk a párnánk alá egy holdkövet.