A pszichosebészet alatt azokat az energetikai műveleteket értjük, amelyeknél a gyógyító testéből pl. tenyeréből, vagy az auráját képező energetikai központokból (csakrákból) koncentráltan kibocsájtott természetes bioenergiával végez gyógyító tevékenységet, valamint a kezelő teret enged Gaia (Földanya) és az Univerzum isteni energiájának.

Ez a technika lehetővé teszi, hogy a kezelő – az élő szervezet sérelme nélkül – olyan feladatokat is megoldjon, amelyeket a hagyományos orvosi eljárások csak a fizikai test megnyitásával, vagy azt kisebb-nagyobb mértékben károsító radioaktív, esetleg kemoterápiás kezelésekkel tudja gyógyítani. A pszi az angol psichologic szó szakmai rövidítése, pszichológiát jelent. Régen sokáig azt hitték a kutatók, hogy ez egy kizárólag lelki eredetű energia, de ma már tudják, hogy kisebb-nagyobb mértékben minden szervezetben termelődik. A holisztikus szemléletben a pszichosebészet elválaszthatatlan a páciensek lelki problémáinak feltárásától és megoldásától.

Nagyon fontos a “hit ereje”, amely be tudja indítani a gyógyító mechanizmust. Míg például a Reiki és a Kristályenergia hit nélkül működik, addig a pszichosebészetben elengedhetetlen tény maga a hit. Enélkül is megtörténik a gyógyulás, de ebben az esetben egy hosszabb folyamat lesz, és ráadásul a páciens állandó kételkedései miatt visszatermeli az adott fizikai problémáját.

A pszi-sebészet számos irányzatát művelik napjainkban pl. Indiában, a Fülöp-szigeteken, az arab világban, Észak-Afrikában, valamint az amerikai indián népek körében.E technika az írott történelem legrégebbi koráig nyúlik vissza, és a Szent Iratok szerint Buddha, Jézus, és Mohamed próféta is ilyen módszereket alkalmazott.

Hozzászólások