mantra

Az ősi indiai-tibeti energiarendszerekben nagy szerepe van a yantrák-nak (szimbólumoknak), mantráknak (imáknak).

A mantra szanszkrit kifejezés, amely egy olyan szó, vagy szócsoport megjelölésére szolgál, amely, vagy amelyek fonetikus rezgéseket, energiát hordoznak. Bizonyos szanszkrit és tibeti szent szavak hatalmas energiát hordoznak, ezek vibrálása az előírt módon felszabadítja ezeket az energiákat.

A mantra vibrálását először fennhangon kell végezni elég hangosan ahhoz, hogy a rezgést érzékeljük.

 Szellem szava a Mantra.

 A mantrák speciális magszótagok, mint az OM, amelyek kreatív kozmikus rezgéseket tükröznek.

 A mantra a szellem magenergiáját viszi be az agyba. A mantrák lélek­tani változásokat idéznek elő. A Pránát az életerőt befolyásolja. A mantra tökéletesíti az elmét. Minden gyógyító eljárásnak vannak mantrikus vonásai, minden életformában.

 A mantra a kozmikus tudatrendszer alkotóereje.
Mantra és yantra alkalmazása a tibeti gyógyítási rendszerekben az elme megfelelő energiaellátása nélkül felszínes és kívülálló marad.
Ha helyesen használjuk a mantrákat, yantrákat a gyógyítói tevékenység a gyógyítás tudatos eszközévé válik.

 A mantra nem pusztán különféle erőteljes hangzók mechanikus ismételgetése. Meditációt, illetve egy nyitott hozzáállást kíván, ami engedi kibontakoztatni a belső igazságot. Ez a belső igazság, mely a meditáció során mindenkiből kiszabadul, maga a mantra. Ha helyesen használjuk a mantrákat, gyógyítói teret biztosítanak a meditációhoz.

 Meditálnak a növények, meditál a Föld. A Nap a nagy OM-mantra rezgését bocsátja ki, ahogy áthalad az égen. Az egész világmindensé­gen megtalálható a kozmikus szellem kreatív meditációja. A természet nyugalma és békéje is meditáció.

 Túl bonyolult lenne itt külön tárgyalni egyes mantrákat és yantrákat, amelyek minden speciális kezeléshez tartoznak.

 A mantrához tartozik a yantra. A mantra a Kreatív Kozmikus rezgések magasztossága. A Jantra az az ábra, amit előállít a mantra energia meze­je. Mantra az istenség neve, yantra az ő titokzatos megjelenési módja. A yantrák misztikus diagrammák, a kozmosz törvényeit kifejező geome­triai ábrák (amelyek bonyolult formai alakzatokat alkotnak).

 A Yantrákat keleten selyemre, bizonyos fák kérgébe festik.

 Nagyrészt háromszögletű és piramis-alakzatokból összeállított Yantrák szerepe a kozmikus életerő felfogása és egy gyógyító tér kialakítása.

 Yantrák használhatók még élelmiszerek és víz tisztítására orvosságok hatékonnyá tételére, valamint kezelőhelyek megtisztítására.

 Elhelyezhetők a test bizonyos pontjain csakrák helyén elzáródások feloldására.

 A Reikinek 4 mantrája és a hozzájuk tartozó yantrája van. Hármat a II. Reiki beavatáskor ad át a mester – a távgyógyításhoz, valamint a pszichikum gyógyításhoz és egy pontra való erő irányítására.

 Ezek alkalmazásával megnő a Reiki erő.

Negyedik a Mester-mantra, melyet Reiki-mester-tanár élő láncon ad át az új Reiki-Mester tanárnak.

Hozzászólások