A Reiki története – ahogyan ma ismerjük – szájhagyomány útján maradt ránk. Eredete a XIX. század végére, a századfordulóra nyúlik vissza. Minden egy kis kyotói keresztény egyetemen kezdődött….

….Dr. Hayashi egészen más természetű ember volt, mint Dr. Usui. Számára igen fontos volt a szervezettség. Ennek szellemében a Reikivel való gyógyítás és a Reiki továbbadásának megszervezése érdekében két klinikát alapított: egyet Kyotóban, egyet pedig Tokióban…..

….Mrs. Takata mint az Usui Természetes Gyógyítási Rendszer mestere tért haza. Ettől kezdve Reiki szemináriumokat és tanfolyamokat tartott. Ő tette ismertté a Reikit a nyugati világban…..

Mrs. Hawayo Takata

Mrs. Takata mint az Usui Természetes Gyógyítási Rendszer mestere tért haza. Ettől kezdve Reiki szemináriumokat és tanfolyamokat tartott. Ő tette ismertté a Reikit a nyugati világban.

Az idő múltával Mrs. Takatának is utódról kellett gondoskodnia. Két fő Reiki iskola működik a világon:

  –  Reiki Szövetség (Reiki Alliance), vezetője Phyllis Lei Furumoto (Mrs. Takata unokája)

 –    Amerikai Nemzetközi Reiki Szervezet (American International Reiki Association = AIRA), vezetője Dr. Barbara Weber Ray

Mindkét vezetőt Takata asszony avatta Reiki-mesterré és adta át élő láncon a felhatalmazást a szervezet vezetésére. Mindkét iskolából kikerülő Reiki-mesterek-tanárok tökéletesen képzettek arra, hogy behangolásokat végezzenek.

E két elismert tradicionális Reiki iskolán kívül a világon több energiarendszer dolgozik a Reiki szimbólumaival és mantráival, de nem tiszta formában. Ezek ugyanolyan jó gyógyító rendszerek, de nem az Usui Természetes Gyógyítási Rendszer (Usui Shiki Ryoho) képviselői.

Hozzászólások