Az embernek 7 (egyes elméletek szerint 12) fő csakrája van. Mi az utóbbi rendszert tanítjuk.

A fő csakrák on kívül még 21 mellékcsakra létezik, amik közvetlenül csatlakoznak egy-egy szerv energetikai rendszeréhez. Minden lényeges szervünknek tehát van egy mellékcsakrája.

Ezeken kívül léteznek még kis- és sejtcsakrák is, az előbbi minden olyan szervhez ill. szervrészhez tartozik, amely önálló funkciót végez. Az utóbbi minden sejthez kötődik, amely az irányító szellemi maghoz csatlakozik.

A csakrák

Modern korunk némely gyógyítói is alkalmazzák azokat a gyógyító erőket, amelyek szerintük a kristályok belsejébe vannak zárva. Abból a feltevésből indulnak ki, hogy a kristályok színei megfelelnek a test fő energiapontjainak – a csakráknak. A csakrák színeit rendszerint egyéni színviláguk szerint határozzák meg.

A „csakra” elnevezés a szanszkritból ered, jelentése „fénykerék” – ilyesféle képet mutatnak ugyanis Kirlian

A hét fő csakra a következő:

1 Fejtető

2 Homlok

3 Torok

4 Szív

5 Hasi idegközpont

6 Has/altest

7 Farkcsont, a gerincoszlop alapja

A fejtető-csakra befolyásolja a tobozmirigy működését az agyban, ez a belépési pontja a testen áthaladó energiáknak, amelyek majd a „gyökér”-csakrában találkoznak. Ehhez a csakrához kapcsolódó színe az ezüstös fehér.

A homlok-csakrába belépő energia a hipofízis működését befolyásolja. Ez a spirituális központ, többek között az elme tudatalatti központja. Megfelelő színe az indigó.

A torok-csakrába irányított energia hatással van a pajzsmirigyre, ez a kommunikáció központja, színe a három színű kék.

A szív-csakra közvétlenül a szív fölött helyezkedik el. Ez az energiaközpont, é az érzelmeket motiválja, mint például a szeretet, együttérzés. Ezt a csakrát a csecsemőmirigy is befolyásolja, amelynek fontos szerepe van az immunrendszerben. Színe a zöld.

A hasi idegközpont csakrájába irányított energia stimulálj a a hasnyálmirigy és a máj működését. Ez a központ kontrollálja az emberek egymásra ható energiáit. Színe a sárga.

A has és az altest csakrája befolyásolja a lép, a máj és a mellékvese hormonjait. Állítólag ez a központja a „zsigeri” ösztönöknek. Színe a narancs.

A „gyökér”-csakra a gerincoszlop alapja, ellenőrzi a fizikai vitalitást, hormonjai az ivarmirigyekben képződnek, színe a vörös.

felvételei is. Az újabb elképzelések szerint a csakrák különösen érzékeny zónák, befolyásolják a hormonokat előállító belső elválasztású mirigyek működését. Az emberi testen több kisebb csakra található, de hét fő csakra van, ezek színe megegyezik a szivárvány hét fő színével.

A kristályok és a csakrák

A hét fő csakra elhelyezkedése az anyagcseréhez, a mirigyekhez, az immunrendszerhez és az ivarszervekhez kapcsolódik. Minden csakra olyan, mint egy automatikus szelep, amelyen át az Általános Életerő be tud lépni a testbe. Elektromos falicsatlakozókhoz hasonlíthatnánk őket. Amint a konnektorba dugjuk és beindítjuk elektromos eszközeinket, rögtön átáramlik rajtuk az energia. De ha kibontjuk a falat, az „energia” helyett csak drótokat és dobozokat találunk. Ugyanakkor tudjuk, hogy szükség esetén a rendelkezésünkre áll. Az életerő és az ezt közvetítő csatornák létezésére nincs semmiféle tudományos bizonyítékunk. Ha mégis kapcsolatba szeretnénk vele kerülni, az egyetlen lehetőségünk így az, hogy elfogadjuk: létezik, a maga titkos, természetfeletti módján.

A fő csakrák héttagú rendszere általánosan elfogadott

Vannak azonban alacsonyabb rendű csakrák is, amelyek testünk egészét behálózó erőteljes energiarendszert alkotnak. A csakrák rendszerét úgy képzelhetjük el, mint egy összetett fogaskerékrendszert, amelyet egy külső erőforrással forgásba hozunk. A korona és gyökér kivételével minden csakrának van egy alsó és egy felső kapcsolódó csakrája. Az egyes fogaskerekek mind energiaátadóként, mind energiaátalakítóként működnek. így szabályozzák az Általános Életerő áramlásának mértékét és sebességét az emberi test egyes részei között. A közvetlen testi felhasználáshoz, vagyis amikor ráhelyezzük kristályunkat a különböző csakrákra, a megcélzott csakrához tartozó ásványt megtisztítjuk, és megfelelő összpontosítással megteremtjük a hatásához szükséges nyugodt gondolati kereteket. A csakrák fizikai helyéhez kötődő panaszok esetén is ezt a módszert használjuk.

Hozzászólások